Kiekjes van kiekjes

IMG_0309

The leader of the gang. Zijn vader was een Cochinkriel, terwijl de moeder vermoedelijk een poulet de ferme was. Tussen zijn voorouders zat er waarschijnlijk ook een kogelvis; hij kan zich opblazen tot 2x zijn gewone grootte. Zijn broer werd wegens gewelddadigheden tegen Dochter en Echtgenote van de autoriteiten standrechterlijk geëxecuteerd, waarna hij het commando overnam. Houdt met strenge hand zijn vrouwschappen in het gareel, maar blijft met zijn activiteiten voorlopig onder de radar van de autoriteiten.

IMG_0307

Het liefje van de baas. Cochinkriel, kruising tussen kip en bolleke wol. Ergens onder de fluffyness zitten een paar pootjes. Ziet er pluizig en lief uit, maar schijn bedriegt; ze is na de haan de tweede in rang. Schrikt er niet voor terug om kippen die dubbel zo groot zijn op hun plaats te zetten. Waarschijnlijk intussen ook wel de oudste, met minstens een vijftal jaar op de teller.

IMG_0310

Is twee jaar geleden met Pasen eerder toevallig in de bende beland. Ras onbekend. Werd opgevoed door de autoriteiten. Haan weet daardoor niet goed of hij haar wel kan vertrouwen. Kwijt zich nochtans nog steeds vlijtig van haar taak.

IMG_0306

Tweede en laatste Cochinkriel; sloor van de wei. Alhoewel reeds even respectabel in leeftijd als het liefje van de Baas, heeft ze niets te zeggen. In rang komt ze nog na de drinkbak. Als de pluizenbol wil broeden, kan deze het vergeten.

IMG_0308

De gezusters Karamazov. Nog maar onlangs vrijgelaten uit een strafkamp waar ze dwangarb-ei-d moesten verrichten. Hebben diezelfde taak nu opnieuw opgenomen, maar dan vrijwillig. Moeten hun rang nog verdienen, maar hebben elkaar om op terug te vallen.

IMG_0311 IMG_0312

Nieuwste aanwinst van vandaag: 2 Leghornen. De ene droomde van een carriere als renkoekoek, terwijl de andere nog in een waspoederreclame (“witter dan wit”) heeft meegespeeld. Voorlopig hebben ze het nog zwaar te verduren van de Baas. “Gelukkig” kunnen ze zich door hun ranke gestalte door spleten wurmen waar de Baas niet kan komen. Blijven in het lange gras ook muisstil liggen als een fazant.

3 thoughts on “Kiekjes van kiekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s