Garantie

Deze morgen in de krant: Test-Aankoop wil de garantieperiode op producten optrekken van twee naar vijf jaar. Toestellen gingen vroeger namelijk lang mee, terwijl ze tegenwoordig soms verdacht snel verslijten… Ook Groen stelt voor om sancties te heffen op producenten die ‘geplande veroudering’ toepassen, volgens de krant.

“Eindelijk!”, was mijn eerste reactie. Vreselijk vind ik dat. Dingen maken en bewust iets inbouwen zodat de bruikbaarheid maar tijdelijk is. Maar… als ze dat van die ‘geplande veroudering’ alleen maar te weten gekomen zijn door klokkenluiders, hoe gaan ze dan sancties kunnen opleggen? Of is het… verkiezingstalk?

En dan nog, publiceer dan de namen van producenten en van de producten waar dat het geval is, als ze dan toch gekend zijn, zodat iedereen weet waar mee gesjoemeld wordt? Dan kan je zelf de keuze maken of je een (goedkoper?) product wil waarvan je dan zeker weet dat het naar een paar jaar voor de prullenmand is, of een (duurder?) product maar dan één dat veel langer meegaat. Als het al zo simpel is…

Maar toch, fijn dat er toch aan gedacht wordt om er iets aan te doen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s