Geadopteerd!

It finally happened. Na veel traantjes en smeekbedes en gejammer en geweeklaag loopt er sinds eergisteren een kat in huis rond. Dochter zaagt er al lang voor. Net voor we op reis vertrokken, liep er hier een mankend klein katertje rond, vel over been en vergeven van de vlooien, dat door de vrouwen in huis wel eens iets toegestopt kreeg. Natuurlijk dat hij hier bleef rondhangen; hoe zoudt ge zelf zijn. Dochter had hem al Felix gedoopt. En toen vertrokken we op reis, met de belofte aan Dochter dat Felix mocht blijven en dat we er mee naar de dierenarts zouden gaan, als hij er nog was bij onze terugkomst. De auto stond nog maar net stil of Dochter sprong er al uit en ging achteraan kijken. Maar geen Felix… Felix had andere oorden opgezocht, en Dochter was ontroostbaar.

En sindsdien ging er geen dag voorbij zonder dat ze aan mijn mouw kwam trekken: “Ik wil een poesje!”

En zodoende. Cookie is zijn naam, ‘tigre roux’ staat er op zijn paspoort. Want ’t is een asielkat. Hij is vrij rustig en vriendelijk, maar lust zijn ‘krokantjes voor kat’ niet. En hij niest dat het geen naam heeft, maar dat deden ze daar allemaal in ’t asiel.

DSCN1792

Eens hij het hier gewend is, mag hij buiten, mag hij in het tuinkot slapen en mag hij af en toe eens een pootje binnen zetten. Maar de eerste twee weken moet Koekeloerepoezewoef binnen blijven… Nieuwsgierig dat een kat is! We hebben er een dagtaak aan om hem weg te houden uit de zetels, uit de slaapkamers, uit de kasten… Dat die twee weken maar gauw om zijn.

 

Advertenties

5 thoughts on “Geadopteerd!

    • Het begint… Hij heeft een hele tijd bijna niet willen eten, tot op het punt dat ik dacht dat ik hem ’s morgens dood zou vinden, maar gelukkig eet hij sinds eergisteren terug zijn buikje rond. ’t Is duidelijk een type dat gezelschap nodig heeft; hij is niet gelukkig als we niet thuis zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s