Gordel

Dertig jaar De Gordel gisteren, goed weer, en Carla Galle had gezegd dat het misschien de laatste keer was, als B-H-V gesplitst zou geraken – haha, goei mop. Alleszins, we zijn toch gaan wandelen. Zeven kilometer met de kindjes.

Zoon heeft zich bijna de hele tijd laten dragen of laten voeren in de buggy. Waarschijnlijk vindt hij niet dat B-H-V moet gesplitst worden of kan de verfransing van de Rand hem geen lap schelen. Dochter was zoals altijd haar opgewekt kwetterende zelf, en heeft toch wel een flink stukje gewandeld.

Ik had er wat meer van verwacht, van die Sprookjeswandeling. OK, Dochter vond het verhaaltje wel leuk, maar de afstand tussen de vier plaatsen waar je een opdrachtje moest doen, was een beetje te groot om de aandacht van de kindjes vast te houden. Of om in de sprookjessfeer te blijven.

Bovendien loop je toch wel vrij veel langs de straten van Dilbeek rond, met hier en daar een troepje verdwaalde bomen waar je doorheen gestuurd wordt. Als het natuurschoon zich beperkt tot keurig geknipte hagen van wijkbewoners, dan verslapt mijn aandacht eerlijk gezegd ook nogal snel.

Maar misschien mis ik het hele punt van die Gordel wel. De échte Gordel zal wel die fietstocht zijn die de gemeenten rond het Brusselse gewest aandoet. Om het Vlaamse karakter ervan in de verf te zetten. Ik zie niet in hoe het een verschil kan maken, maar allez kom, ik liep ook rond met een leeuwenstickertje op mijn shirt.

De jumpingwedstrijd waar we in het terugrijden even zijn naar gaan kijken, vonden de kindjes eigenlijk plezanter. Misschien een idee voor de Gordelorganisatie voor volgend jaar: doe iets met paardjes. Zelfs politiepaarden zijn goed. Paardjes gaan er altijd in bij de opgroeiers bij ons thuis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s