Triatlon

Dochter wordt groot. Als ik ze zo met haar boekentas op haar rug tussen de vele malen grotere – Dochter is een klein dopje – andere ‘grote’ kinderen ’s morgens zie stappen, zonder omkijken, moet ik even slikken. Ze gaat al naar het eerste leerjaar. Ik ben toch zo benieuwd wat ze allemaal gaat leren, maar ik vrees een beetje dat ik ’s avonds te laat thuiskom om haar nog te kunnen helpen met haar huiswerk.

En sinds deze zomer kan ze zwemmen. ’t Is nog een beetje als een verzuipend hondje, maar kom. Ze geraakt het hele zwembad over met haar gezichtje net boven de waterspiegel, bijna vertikaal in het water hangend in plaats van horizontaal. En sinds deze week kan ze dus ook fietsen. Elke dag een beetje beter. De triatlonsporten krijgt ze dus onder de knie.

Zoon wordt ook groot. Hij houdt zich goed, als hij ’s morgens moet achterblijven in de kleuterafdeling en zus naar de lagere school trekt.

Een triatleet is hij nog niet, maar het komt wel. Hij gaat mee op zwemles met zijn zus, en kan voorlopig een meter of drie zonder zwemband. Fietsen doet hij nog met zijwieltjes. Hij heeft besloten om zich eerst toe te leggen op kunstjes als zonder handen fietsen. Nu zijn zus die zijwieltjes niet meer nodig heeft, zal het misschien ook beginnen pikken. C’est dur dur d’être le petit frère; om mee te kunnen met zus, moet hij alles wat vroeger leren dan zij…

Advertenties

3 thoughts on “Triatlon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s