Respect / respectloos

De voorbije dagen is een massa volk gaan kijken naar de boom waar François Sterchele met zijn auto tegen geknald is. Op zich vind ik dat al lichtelijk bizar. Waarom wordt de plaats van het ongeluk van iemand, die als topsporter toch in het sportseizoen beter geen stuk in de nacht op café zou hangen, die daarna met zijn snelle wagen met ‘onaangepaste snelheid’ rijdt en zichzelf de dood injaagt, bijna een bedevaartsoord? Soit, als de mensen dat nodig hebben voor hun verwerking, ze doen maar. Aangrijpend ook wel, al die mensen op de uitvaartdienst, in het wit of beige. Collectief gerouw bij het veel te vroeg heengaan van een vedette.

Ironisch genoeg hebben de bezoekers die hun respect komen betuigen aan de onheilsplek, helemaal geen respect voor het maïsveld van de boer, waar ze overheen moeten om de boom te bereiken. Even rond het veld lopen om de jonge plantjes niet te vertrappen, zit er bij de meesten niet in, al moeten ze eerst kilometers rijden om er te geraken. De één zijn dood is in dit geval niet de ander zijn brood.

Als kind stond ik nu ook niet direct stil bij de schade, ook financieel, die je veroorzaakt als je door een tarwe- of maïsveld host. Als volwassene zou je toch beter moeten weten.

Komt het doordat de mensen tegenwoordig vervreemd zijn van het plattelandsleven en de akkerbouw? Of komt het door een algemeen toenemend gebrek aan respect voor andermans zaken?

Advertenties

5 thoughts on “Respect / respectloos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s