Burger

Via Chantal ben ik bij een testje uitgekomen. Altijd zot van vragenlijstjes geweest. Dit testje heeft het nu wel over Nederland, maar alla.

Blijkbaar val ik in het vakje van de “traditionele burger”.

“De moralistische, plichtsgetrouwe en op de status-quo gerichte burger die vasthoudt aan tradities en materiële bezittingen.

Mensen uit dit sociale milieu hechten veel waarde aan respect, harmonie, plichtsgetrouwheid, rechtvaardigheid, (financiële) zekerheid en het instandhouden van vertrouwde gebruiken en gewoontes die men veelal van huis uit heeft meegekregen. Het dagelijks leven verloopt ordelijk en volgens een vast stramien. Werken wordt gezien als plicht en is belangrijk, maar dient in hoofdzaak om in het levensonderhoud te kunnen voorzien. De vrije tijd wordt veelal in familie-/gezinsverband doorgebracht. Het gezins- en familieleven is zeer belangrijk en de rol- en taakverdeling binnen het gezin is doorgaans traditioneel.”

Nounou. Waarschijnlijk klopt er wel veel van, maar ik weet niet of ik wel zo blij ben met die typering. Traditionele rol- en taakverdeling in het gezin klopt alleszins niet, volgens mij toch. De typering van Chantal lijkt mij veel cooler.

Advertenties

9 thoughts on “Burger

 1. Wat leuk dat jij hem als Belg hebt gedaan. En mijn beschrijving cooler? Ik weet het niet hoor… het gaat er maar net om wat je er zelf van denkt en haal er voor jezelf gewoon de punten uit waar jij waarde aan hecht, dat is het belangrijkste denk ik.

 2. allez, ook meegedaan:

  De postmoderne hedonist
  De pionier van de beleveniscultuur, waarin experiment en het breken met morele en sociale conventies doelen op zichzelf zijn geworden.

  Mensen die tot de postmoderne hedonisten worden gerekend, zijn individualistisch en tonen een sterke wil tot zelfbeschikking. Ook hechten zij veel waarde aan zelfontplooiing en persoonlijke groei. Mensen binnen dit milieu hebben een onafhankelijke leefstijl en hechten er veel belang aan zelf te kunnen beslissen over de dingen die hen aangaan. Opvallend is het relatief grote aantal mensen dat zelfstandig een beroep uitoefent. Werk is belangrijk, maar niet heilig: ook activiteiten in de vrijetijdssfeer kunnen intrinsieke voldoening geven. Postmoderne hedonisten genieten van kunst en cultuur (museumbezoek, cabaret en toneel), maar er is ook sprake van een rijk uitgaansleven en er wordt veel aan sport gedaan. Binnen dit milieu komt het traditionele gezinspatroon relatief minder vaak voor.

  Allez, werk is dus belangrijk, er wordt veel aan sport gedaan (woeehaaa!), ik kan genieten van KUNST en KULTUUR, amai nie.
  Ook verrassend dat er mensen schijnen te bestaan die niet willen kunnen beslissen over de dingen die hen aangaan.

  rare kezen, die ollanders.

 3. De postmaterialist
  De maatschappijkritische idealist die zichzelf wil ontplooien, zich verzet tegen sociaal onrecht en opkomt voor het milieu.

  Solidariteit en harmonie kenmerken de mensen binnen dit milieu. Ze zijn kritisch ten opzichte van de hedendaagse maatschappij. Het streven naar een onderlinge verbondenheid, het nemen van verantwoordelijkheden en het werken aan sociaal-maatschappelijke verbeteringen, spelen een prominente rol. Postmaterialisten hechten er veel belang aan te kunnen leven volgens hun eigen principes en zijn sterk sociaal bewogen. Verantwoord leven is belangrijk: zonder verspilling, winstbejag en zonder aantasting van het milieu. Bij voorkeur werkt men bij instellingen of organisaties die een bijdrage leveren aan het maatschappelijk welzijn. Mensen binnen dit milieu tonen zich zowel geïnteresseerd in kunst en cultuur (film, musea, toneel, cabaret, klassieke concerten), als in een meer ‘huiselijke’ vorm van vrijetijdsbesteding. Het gezinsleven is veelal hecht (sterke onderlinge betrokkenheid), maar niet ingericht volgens traditionele patronen.

  Vervolgens zijn op u de volgende waardenprofielen van toepassing, van meest naar minst passend:

  2. Postmoderne hedonisten
  3. Kosmopolieten
  4. Nieuwe conservatieven
  5. Traditionele burgerij
  6. Moderne burgerij
  7. Opwaarts mobielen
  8. Gemaksgeorienteerden

  M.A.W dit klopt wel redelijk of zoals ik mezelf noem: SALONSOCIALIST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s