Gelopen

Ik heb nog eens gelopen! Het moet denk ik al van half mei geleden zijn, de Stadsloop in Gent

Ik kon er mijzelf sindsdien gewoon niet meer toe brengen. Een paar keer een afspraak om te lopen opnieuw afgezegd wegens te slecht weer. Rugpijn. Andere excuses die gewoon zijn wat ze zijn, excuses. Een overdosis gehad met de Stadsloop misschien?

Enfin, sinds ik de kilo’s er weer zie bijkomen, begint het weer te nijpen. Het duurt een hele tijd om een paar kilo kwijt te geraken, maar ik kan er denk ik gemakkelijk één per dag weer bijeten. Een paar feestjes en barbecues gehad in de afgelopen weken natuurlijk, en hopsa, weer twee-drie kilo bij ten opzichte van mijn laagste punt… Stop! Hammerti… Jogtime!

Ik was vergeten hoe ongaarne ik eigenlijk jog, eens ik bezig ben. Toch die eerste kilometers; brandende longen en zo. Moet het weer een beetje opbouwen, zucht.

Advertenties

15 thoughts on “Gelopen

 1. Een hele marteling zo te horen. Ik heb het eens geprobeerd in een dwaze bui, maar mijn knieën en mijn (plat) voeten protesteerden. Sindsdien heb ik alle sport afgezworen, ik wandel en fiets gewoon, voor mijn plezier. Dat schijnt ook heel gezond te zijn.

 2. wat een onzin, longen horen niet branderig te voelen, en Gent is een veel te mooie stad om wezenloos doorheen te rennen. Ik ben 75, heb alleen maar gerend als ik de bus moest halen, en loop nog vief en vrolijk kilometers berg op en af in de Ardennen. In gewonemensentempo, we zijn geen antilopes.

 3. Voetballen zou naar schijnt beter zijn dan lopen. Door de motivatie die spelers hebben voor het spelletje zouden ze zich meer inzetten. Resultaat: sneller gewichtsverlies en sneller spieren krijgen. Geen interesse zeker voor voetbal?

 4. >> Sofie:
  Neuh! Ik krijg nog rillingen als ik denk aan de minivoetbalsessies tijdens de turnles vroeger op school. Ik was gedoemd om in de goal te staan of verdediger te spelen. Als keeper mocht je je handen niet gebruiken, dus ik moest de loeiers tegenhouden met mijn blote benen. Vooral in de winter niet plezant, zeg ik u.

 5. [ Enfin, sinds ik de kilo’s er weer zie bijkomen, begint het weer te nijpen. ]
  Yep, dat herken ik. Vroeger liep ik dagelijks mijn vijf kilometertjes. Vandaag de dag ben ik vooral, eh, behoorlijk passief. Ongelooflijk hoe de kilo’s er dan nietsontziend weer aanvliegen. Kortom, ik heb er terug een goed voornemen bij: lopen!

 6. Ik ben er helemaal niet voor te vinden! Ik lees ook meer en meer wat mijn hoofd gelijk al dacht: ne mens roest van te lopen;) Soit, hij oxideert sneller, hij wordt rapper oud en doet dingen waar hij niet voor gemaakt is. Alleen spijtig dat we geen tijd hebben om ‘het’ aan te pakken zoals het voor ons lijf goed is: veel, heel veel wandelen, fietsen, zwemmen en met ons kinders spelen, en zo bleef mijn grootmoeder gans haar leven slank. Ook wel door het huishouden en door in haar tuin te werken.

 7. Ow, ik ben ook vergeten dat ik denk dat mensen ook gemaakt zijn om te dansen:) en wellicht ook om aan competitie te doen, wellicht dat mensen zo kunnen genieten van sport waar er te winnen of te verliezen valt, en ook om in groep te zijn, vandaar dat groepsport nog leuker bevonden wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s