Kat weg

Onze poes is al een paar dagen niet naar huis gekomen. Zaterdag hielden we een tuinfeest, en werd het beest een beetje over het hoofd gezien. Ze zal ook niet zo gauw haar neusje laten zien als er wat te veel volk rondloopt. Sindsdien is ze echter helemaal weggebleven. Nochtans, restjes genoeg.

Ik ben nog niet helemaal ongerust; ’t is per slot van rekening een kat. Het behoort tot hun prerogatieven om er af en toe eens op uit te trekken zonder dat ze op voorhand laten weten om welk uur ze ’s nachts thuiskomen. Maar ’t is nu toch al vijf dagen. Anders laat ze een paar keer per dag miauwend uitschijnen dat ze ter plekke de hongerdood sterft als ze niet stante pede gevoed wordt. Zou ze ergens anders een voedselbron aangeboord hebben? Moet ze daar misschien minder zagen voor meer resultaat? Aan ergere scenario’s denk ik vooralsnog niet.

 

Advertenties

5 thoughts on “Kat weg

  1. Ik zou niet onmiddellijk panikeren – katten zijn nogal eigenzinnig maar vinden wel makkelijk de weg naar huis terug, zelfs van ver! Ze heeft waarschijnlijk last van zomerkriebels 😉

    ‘Een kat komt als je ze roept, tenzij ze wat beters te doen heeft.’
    (Adler)

  2. Pingback: Kat onweg « Alcyons nest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s