Weenkindje

Overdag mag hij dan al een brave jongen zijn (“blave jomme”, zegt zijn zus. Doet mij eraan denken; deze week heeft ze een ‘poolwitje’ gezien…), maar ’s nachts kan Zoon er wat van. Een hele tijd geleden heb ik dat waarschijnlijk al eens gepost, maar het is dus nog niet veel beter. Hij slaapt tot half vijf ongeveer, en dan begint hij eraan. Ik denk dat het van honger is, maar we hebben hem nog nooit een fles gegeven op dat uur (allez, behalve gans in het begin natuurlijk). En ’s avonds kroest hij zijn flesje meestal mooi leeg, dus het is niet dat hij met honger gaat slapen.

We houden voet bij stuk natuurlijk, maar meneer ook. Hij blijft jammeren tot iets voor zessen, tot wanneer wij het uiteindelijk beu zijn van wakker te liggen (en toch ofwel al opgestaan zijn of ver moeten gaan opstaan door de week…).

Hoe kunnen we hem dat nu afleren? Iemand? Dr. Spock? Nanny?

Advertenties

8 thoughts on “Weenkindje

 1. Als jullie zeker zijn dat het niet van de honger is dan kunnen jullie misschien eens een ostheopaat proberen. Het kan immers zijn dat er ergens een (nek)werveltje niet 100% correct zit. Althans dat is wat wij hier meegemaakt is met de jongste.

 2. Naar de osteopaat is zowieso een goed idee met jonge kinderen. Wij zijn met onze 2 kindjes vlak na de geboorte (allez, op ongeveer een maand) naar de osteopaat geweest, en de mens heeft 2 keer goei werk geleverd.

  Is’t echt wenen dat hij doet of is het maar gewoon wat zagen? Hoe oud is ie eigenlijk?

 3. Na wat neuzelen op de site: even oud als mijn dochter dus. Dan hebben wij meer geluk, want die van ons slaapt klokje rond. 😉

  Sja, wat doe je daar mee… Wat gebeurt er als je opstaat: is hij dan klaarwakker of zou hij bij wijze van spreken mee in’t grote bed in slaap vallen?

 4. >> inferis:
  Zoon is nu een 14 maanden. Dochter sliep na een tijd ook de klok rond. Als hij tegen zessen zijn flesje krijgt, slaapt hij terug in. ’t Is jammeren en zagen dat hij doet; wenen van pijn of zo, dat herken je wel…

 5. Wij zijn met Fien naar de osteopaat getrokken omdat ze moeilijk alleen insliep (toen was ze nog echt een baby, zoals ik al zei). De mens heeft toen iets homeopathisch “voorgeschreven” en na een goeie 2 weken ging dat al een pak beter. Het leuke was ook dat hij een vrije correcte karakterbeschrijving van onze dochter kon geven (zie hier), die nog steeds klopt voor’t grootste deel.

  Met Klaas zijn we preventief gegaan, hoewel hij ook wel wat moeite had met “alleen in bed liggen”. Maar blijkbaar is er niks fout met het manneke, en dus hebben we nu geen druppels voorgeschreven gekregen…

 6. Alcyon, dat was in ons geval alleen als de jonge man in het bed lag. En dat gebeurde meestal voor het in slaap vallen, maar we hebben meermaals meegemaakt dat het ook tijdens de nacht voorviel. Rune was dan ook nog een babytje (3-4 maand). Maar het blijkt ook nog altijd bij peuters (kleuters) te kunnen helpen. Ik zou je dus durven aanmoedigen om een osteopaat eens om raad (informatie) te vragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s