Stil

Er passeerde mij deze morgen een Toyota Prius. Ongehoord! Letterlijk dan, ik hoorde hem niet komen. Hij reed traag, op zoek naar een parkeerplaats, en dan draait de benzinemotor niet.

Ik vind dat nog altijd een coole auto, al zijn er veel die het een lelijke voituur vinden…

Advertenties

13 thoughts on “Stil

 1. Dat stille geluid, dat moet als chauffeur heerlijk zijn.

  Men schijnt te overwegen om kunstmatig motorgeluid toe te voegen, omwille van de veiligheid. Heerlijk absurd (maar de andere weggebruikers horen je dan wel aankomen).

  Een soort ringtone voor je auto als het ware.

 2. >> Sponzen Ridder:
  Enigszins jammer eigenlijk. Drukke wegen zouden een hoop stiller zijn met zulke auto’s. Aan de andere kant, met zo’n ‘vroemtone’ zou je misschien af en toe eens kunnen veranderen van geluidje 🙂
  Wanneer je het tractorgeluid van deze week beu gehoord bent, dan kan je ter afwisseling nekeer het lamborghinigeluidje downloaden of zo. Of dat van een oldtimer inclusief ‘aahuuuuukaaaa-toeter’ 🙂

 3. Ik vind de Prius een beauté, eerlijk gezegd. Ook vanbinnen is hij top (en nee, ik rij zelf niet met een Prius).
  Dat drukke wegen stiller zouden worden, is helaas niet waar. Vanaf zo’n 40 km/u schiet de benzinemotor te hulp. Helaas, eigenlijk, want een stille auto over de ganse lijn zou ik echt wel je van het vinden.

 4. >> Shining Cobra:
  Toen ik die retro-achtige PT Cruisers voor het eerst zag, konden ze mij ook wel bekoren. Maar zijn die eigenlijk wel aerodynamisch genoeg om het verbruik binnen de perken te houden?

 5. >> Xixarro:
  Inderdaad. Combinatie van elektromotor en benzinemotor. De batterij voor de elektromotor laadt op door te remmen en zo. Bij snelheden onder de 40 km/u draait alleen de elektromotor. In tegenstelling tot de andere milieuvriendelijke auto’s is dit echt wel een auto, en geen autootje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s