Wist je dat…

– je je eurobiljetten kan traceren? Op EuroBillTracker zijn momenteel bijna 101.000 gebruikers ingeschreven. Aan de hand van de code op je eurobiljet kan je nagaan in welk land het biljet gedrukt is. Zo geeft een code beginnend met een Z aan dat het biljet gedrukt is door de Nationale Bank van België. Als iemand anders voor of na jou dezelfde code ingeeft, heb je een ‘hit’. Zo kan men nagaan hoe de biljetten zich verspreiden door de eurozone. Ik heb al 229 biljetten ingegeven, verspreid over een periode van 2002 tot nu, maar de topgebruiker heeft er tot nu toe meer dan 374.000 ingegeven!

– er ook zo’n site is voor euromunten? Eurodiffusie onderzoekt de verspreiding van de munten door de eurozone. In tegenstelling tot de biljetten hebben de munten geen serienummer en kunnen dus niet individueel gevolgd worden. Het idee is eind 2001 bedacht door een studiegroep van wiskundigen die een wiskundig model maakten van de eurodiffusie. Voor de validatie van het model hadden ze gegevens nodig, en ze hebben deze via een website verzameld. Na een jaar zat hun wetenschappelijke taak erop, maar ze vonden het zonde om de site uit de lucht te halen. Een aantal entausiaste vrijwilligers (fanatieke eurometers) heeft de site toen overgenomen, en aangepast tot wat het nu is.

– je geld kan verdienen door puzzeltjes op te lossen of door te klikken op mails? Het systeem werkt het best als je een aantal ‘referrals’ hebt; mensen die zich ingeschreven hebben via jou. Van hun verdiensten krijg jij ook een klein percentje. Het gaat weliswaar traag, maar ik ben zelf al door twee programma’s uitbetaald geweest. Tip: maak een apart e-mailadres aan voor dit soort rommel… Voorbeelden zijn: Surfrace, Goudeuro, Directverdienen en Zinngeld.

Advertenties

3 thoughts on “Wist je dat…

  1. >> buddha:
    bwoh, 500 euro of zo ongeveer.
    Just kidding… Was het maar zo. Nee, er is altijd een minimum waaronder je je niet kan laten uitbetalen. Bij de meeste van die programma’s ligt dat rond de 10-12 euro. Dus ’t was twee keer zoiets en een keer iets van een 6 euro…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s