Allemaal beestjes

Jawaddedadde, wat een weekend…

Zoon is ziek. Op zo’n moment is Zoon toch nog maar een klein zielig Zoontje. Het is begonnen met hoesten, maar dit weekend kreeg hij ook nog koorts. Omwille van zijn medische voorgeschiedenis met betrekking tot zijn hartje, maken wij ons natuurlijk direct zorgen bij het minste beetje koorts. Hij heeft dan nog twee keer zijn eten uitgebraakt, voornamelijk door de slijmen van het hoesten. Het sukkeltje werd in de nacht van zaterdag op zondag bijna om het uur wakker, waarna er telkens een van ons ging kijken. De dokter kon hem eigenlijk niets meer voorschrijven dan wat we hem al gaven, namelijk hoestsiroop en middelen tegen de koorts. Om zeker te zijn, krijgt hij nu ook antibiotica.

Alsof dat nog niet erg genoeg is, bleek Dochter met beestjes te zitten. Luizen…

Ze moet zaterdag zeker een uur of langer in bad gezeten hebben, alles bij elkaar. Spijtig genoeg werken de shampoos niet echt goed meer tegen de luizen, die resistentie opgebouwd hebben tegen de insecticiden die er in zitten. Kammen is het beste middel, aldus de apotheker. Dus, Dochter haar haar is gekamd tot het zijdezacht was en Dochter zelf het meer dan beu.

Natuurlijk ontsnapten echtgenote en ik ook niet aan de was- en kambeurten. Bij mij heb ik er één beestje uitgekamd. Misschien had het nog maar pas zijn nieuwe woonst betrokken, want daaropvolgende kambeurten leverden zelfs geen neet op. Voor alle zekerheid heb ik mijn haar ook verschillende keren gewassen, met speciale shampoo, met gewone shampoo, met een mengsel van azijn, water en conditioner en een stuk huishoudfolie errond gewikkeld, opnieuw met gewone shampoo… En dan weer kammen. Niets. Oef.

Echtgenote heeft denk ik gans het weekend niet anders gedaan dan gewassen en gestreken. Eerst vanwege de beestjes, dan nog eens omdat Zoon overgegeven had.

Advertenties

12 thoughts on “Allemaal beestjes

  1. Mottenballen (ken je dat?), die maal je fijn en meng je met vaseline, je wrijft dit goed in je haren, wikkel je hoofd in enkele meters huishoudfolie (zodat alles goed van de lucht is afgesloten), na enkele uurtjes (lezen, tv-kijken of de vaat doen) spoel en was je het goedje eruit, en weg beestjes (en neetjes).
    Toch is het ook raadzaam om enkele spuitbussen insecticiden in huis te halen om zetels, tapijt e.a. eens grondig te behandelen.

  2. Pingback: Uitgeleend « Alcyons nest

  3. Zoon is aan de beterhand. Ik ben vandaag bij hem thuis gebleven (thuiswerk), en hij kan terug lachen en spelen.
    Dochter is er hopelijk van af. We zien toch geen beestjes meer. Maar het kriebelt bij ons ook nog altijd, al vinden we niets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s