Verliezig

– Een roltrap die stilstaat, is altijd verschieten. Je mag op voorhand nog zien dat hij niet werkt, omdat de mensen de trap te voet afgaan, maar het moment dat je er zelf je voet opzet, is toch altijd een beetje evenwichtsverliezig.

– Vandaag – straks – is het nieuwjaarsfeest op het werk. Eerst wat speechen, dan wat tafelen, en ten slotte muziek en dans. En drank. Gelukkig is het vrijdag. Niet dat dat voor mij veel uitmaakt; ik ben toch altijd op tijd naar huis. Sommigen vergeten op het nieuwjaarsfeest wel eens dat ze nog altijd op het werk zijn en dat de hoofden daar ook rondlopen. Het is niet het geschikte moment om die mensen aan hun oren te gaan zagen over al wat er wel niet misloopt. Aan de andere kant past het evenmin om overdreven jolig te gaan doen en aan de chef zijn plastron te gaan trekken. Werkt nogal reputatieverliezig.

– De vorige jaren werden enkelingen soms beroofd of lastiggevallen bij het naar huis gaan. En dan vooral in bijna-lege metrostations. Hopelijk blijven we dit jaar van zulke portefeuilleverliezige toestanden gespaard…

Advertenties

2 thoughts on “Verliezig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s