Wormgat

Volgens mij zit er een wormgat in ons huis.

Dochter heeft een speeltje met een vijftal balletjes. Om de haverklap raken die zoek natuurlijk. Momenteel zijn er nog drie, terwijl er gisterenavond zeker nog vier waren. De vijfde is al langer vermist. Ik heb gisterenavond onder alle kasten en zetels gekeken op zoek naar bal vier, maar tevergeefs. Alle hoeken en kantjes waren ook balloos. De hele perimeter afgezocht. Ergens moet er een opening zijn die groot genoeg is om een balvormig iets door te laten, maar toch onopvallend genoeg om mijn speurend oog te misleiden. Om zot van te worden.

Aan de andere kant verscheen er een paar dagen geleden op tafel, terwijl we zaten te eten (!), een extra exemplaar van zo’n roostertje dat je in een kom legt voor als je sla wil bewaren. Het vocht kan er door en komt dan niet rechtstreeks met de sla in contact. Er stonden inderdaad twee zulke kommen op tafel, maar van de ene waren we vrijwel zeker dat er geen roostertje ingezeten heeft. Het mysterieuze roostertje zelf was trouwens droog, terwijl alle sla een beetje vochtig was.

Dus, het kan niet anders dan dat wij met een wormgat zitten. Een ruimte-tijdopening, waardoor objecten zich kunnen verplaatsen van het ene universum naar het andere, of in de tijd kunnen reizen. Een andere theoretische mogelijkheid is natuurlijk dat er een slakommenroosterfeetje bestaat, die brave mensen een slakommenroostertje schenkt bij wijze van beloning. En een ballenkabouter, die verloren ballen verdonkeremaant.

Advertenties

14 thoughts on “Wormgat

  1. Eén wormgat slechts? Ik heb er wel honderd in mijn huis. Een plaats waar ik al veel herontdekkingen gedaan heb en zelfs regelmatig munten aantref, is diep in die reet achter het zitgedeelte van fauteuils en bankstellen.

  2. Wij zitten er ook mee. Wel het is een beweegbaar wormgat. Ik hou het op de huisgeesten. Heb al verschillende objecten ontdekt die door niemand binnengebracht konden zijn, en die zelfs nadat ze weggegooid waren terug binnen kwamen (sleutelhanger). Ene keer verscheen er zelfs een vervallen condoom, gelukkig nog in de verpakking. Géén idee hoe. We zaten daar gewoon, deden niks, en plots was daar dat condoom op de grond, op een plek waar we zonet nog hadden gekeken. Bizarre humor, die huisgeesten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s