Speelvogel

Getrouwd mens zijnde en vader op de koop toe, schiet er nog weinig tijd over om te spelen. Op de computer. Toen ik nog studeerde en ook toen ik als vrijgezel even op een appartementje heb gewoond, zijn er dagen geweest dat de pc tot laat in de nacht aan stond, met mij ervoor. “Ik ga slapen als ik het volgende level bereikt heb”, en zo van die toeren.

Het liefste speelde ik strategische dingen, zoals Warcraft, Age of Empires, Age of Wonders,… Racen en dergelijke is nooit echt aan mij besteed geweest. Civilization is ook een topper. Medal of Honor heb ik nog gespeeld over het internet. Myst. Dungeon Siege. *zucht*

Er zijn geen spelletjes meer bijgekomen de laatste jaren. Stilletjesaan geraak ik outdated. Ik kan niet meer mee met de ‘jeugd’. En zeggen dat het ooit – in het vierde jaar van de humaniora zo ongeveer – allemaal begonnen is met adventures als Police Quest, Space Quest en aanverwanten, waar de huidige jeugd waarschijnlijk niet eens van gehoord heeft. En moesten ze het te zien krijgen, hopeloos verouderd vinden… Wij vonden toen een adventure dat van één kleur naar vier kleuren ging al een enorme stap. En het besturen met de muis in plaats van met commando’s! Maar kom, doordat al die commando’s (zoals ‘open door’; het was een zoektocht op zich om te vinden met welk Engels woord iets moest aangeduid worden dat je je personage bijvoorbeeld wou laten oprapen) moesten ingetypt worden, heb ik toch wat Engels bijgeleerd…

32 thoughts on “Speelvogel

 1. Waar is idd de tijd van de oude games zoals Larry… Van Myst heb je een box met de 4 of 5 games.

  Zelf game ik ook al een tijd niet meer, maar dat is bewust. En onlangs GTA San Adnreas gekocht en dan draait het niet, aaaargh.

 2. De zin om nog eens Civilization IV te spelen, komt terug boven, ware het niet dat mijn CDROM speler van de laptop de geest gegeven heeft. Een laptop is een zegen. Zo kan ik een spelletje spelen terwijl vrouwlief TV kijkt.

  Misschien koop ik in de nabije toekomst wel Quake IV. Ik heb destijds uren aan een stuk Quake 3 gespeeld op het net. Hypernerveus werd ik er van. Zalig.

 3. Van alle hierbovengenoemde spelletjes ken ik er niet een: nul, prot, nogabal! Het is mij trouwens een raadsel waar jullie de tijd vandaan halen. Vermoedelijk leef ik in een andere dimensie, of anders heb ik het verkeerde vak gekozen.

 4. > alcyon

  Niet alleen die coördinatie, ook
  – mijn Engels
  – mijn kennis van IT (door tijd door te brengen met al die ‘nerds’)

  En…
  games spelen is ook een goede oefening voor je hersenen. Zeker als je strategische spelletjes speelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s