Tafel te huur

“Onze kleine” kan ’s avonds af en toe zijn keel eens open zetten, zonder dat ons duidelijk is waarom. Misschien weet hij het zelf niet eens. Hij is nergens content dan, niet in zijn wiegje, niet op zijn speelmat, niet in zijn park (daarin is hij eigenlijk maar zelden content), niet op papa’s schoot, niet op mama’s schoot, niet in de zetel… ’t Is ook nog niet het moment voor zijn flesje. En zijn pamper is leeg. Mysterie. Aardstralen misschien.

Bij toeval ontdekten we de remedie. Toeval, nou ja. Uit pure frustratie eigenlijk.

Het is … de keukentafel.

Vreemd genoeg zwijgt hij als we zijn wiegje op de keukentafel zetten. Elke keer werkt het. Wij blijven gepuzzeld achter. Hij voelt het precies aankomen, als we zijn wiegje opnemen en ermee van de woonkamer naar de keuken gaan, want hij begint dan al hoopvol te glimlachen en hij staakt zijn gedrens. Aan onze keuken is nochtans niets speciaals. Ze ligt gewoon in het verlengde van de woon- en eetkamer, zonder deur. Het is er dus ook amper rustiger dan in de woonkamer. En toch, zet zijn wiegje op de keukentafel en meneer zwijgt, neemt zijn knuffelspookje in zijn beide knuistjes, zabbert tevreden op zijn tutje en knapt een uiltje. En nee, de keukentafel heeft niets te maken met ‘the making of‘; ’t is niet dat hij een mystieke band moet voelen met die plek. Misschien dat de aardstralen er toch malser zijn dan in de woonkamer.

Anyway, nu we bouwplannen hebben, lijkt het mij de aangewezen manier om een centje bij te verdienen zonder veel moeite. Zijn er mensen die lastige kleine kindjes hebben? We verhuren de helft van onze keukentafel. De andere helft is permanent bezet door onze eigen spruit.

Zoonoptafel

Van bouwplannen gesproken; misschien moeten we hem de volgende keer dat we bij de architect langsgaan, maar meenemen. Kan hij gelijk zijn mening geven over de keuken. Dat hij achteraf maar niet komt klagen dan.

Advertenties

12 thoughts on “Tafel te huur

  1. >> no butterfly:
    Wij proberen dan meestal wanhopig iets op te vangen van het Journaal of zo… Heej, misschien is het dat, misschien wordt hij depressief van het wereldnieuws. Alhoewel, als de Simpsons opstaan is het soms ook koekenbak…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s