Potje

Dochter gaat op het potje!!

Iemand anders zegt nu waarschijnlijk “So what?” maar voor ons is dat zowat wereldnieuws. Microsoft Vista niet te kraken? Faillissement van Sabena maakt curatoren rijk? So what? Ons dochter gaat op ’t potje!

Gisteren is het begonnen. Het potje was al langer onderdeel van de huisraad geworden, maar in het begin deed het voornamelijk dienst als televisiezeteltje. De laatste dagen was ze ervan op de hoogte dat er iets aankwam en dan begon ze te huilen. Gisteren pootte mijn vrouw ze snel op het potje en bingo! Na enkele minuten hartverscheurend gehuil lag er een stevige plas in het potje.

Deze morgen was het mijn beurt. Ze was in haar bedje aan het wenen en toen ik bij haar kwam, zei ze dat er een grote boodschap aankwam. Allez, eigenlijk zei ze “kaka doen” en “potje zitten”. Weer heeft ze een tiental minuten stevig gehuild op het potje. Er zullen wat krampjes bij geweest zijn. Toen zei ze “pampe(r) aandoen”, signaal voor taak volbracht… En inderdaad, er lag een exemplaar te blinken toen ze rechtstond. En fier dat ze was. En ik ook. En mama ook.

Voilà. Z’is klaar voor ’t school. Nu is’t aan de leraars en leraressen. Binnen vijf maanden toch… Dan behoort ze tot de schoolgaande jeugd. Voor de komende 16, 20, 25,…  jaar. 

Advertenties

24 thoughts on “Potje

 1. Bij ons is het potje part of the decor. Buiten twee toevalstreffers is het nog maagdelijk. Eigenlijk vind ik die pampers ook wel gemakkelijk. En poep afkuisen op zo’n verzorgingskussen lijkt me ook makkelijker dan poep afkuisen van dochter die op potje zit.
  De pamperrekening zal nu wel dalen gelukkig…

 2. >> pierre du coin:
  Zijt maar zeker. Tijdens het proces van Dochter overbrengen van potje naar kussen om de poep af te kuisen en een nieuwe pamper te appliceren, is er toch wel zeker wat uitgesmeerd over de… afijn. U snapt het plaatje wel.

 3. Mooi, mooi! Weer iets geleerd.

  pamper
  vragen naar potje en er iets op doen
  zelf naar potje gaan
  zelf broekje uit
  zelf proper maken en weer aankleden
  naar de grote wc met een klein kinderbrilletje
  naar de grote wc zonder bril

  en voor je het weet wil ze je niet meer in de buurt hebben als ze naar het wc gaat 😉

 4. Pingback: Potje (4) « Alcyons nest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s