Er was eens…

– Er was eens een land dat gebukt ging onder een tiran.

– De mensen van het land werden dom gehouden, blind voor wat er buiten de landsgrenzen gebeurde. Bovendien keken de nationale veiligheidsdiensten over de schouders van iedereen mee; wanneer je e-mailde, telefoneerde of maar gewoon je bankkaart gebruikte.

– Toen werd er, onder zware druk van de leiders van het land, een wet goedgekeurd, waardoor het ‘toepassen van harde ondervragingstechnieken’ – zeg maar folteren – van personen die verdacht werden van terrorisme mogelijk werd. Bovendien hadden deze verdachten geen beroepsmogelijkheden meer. Een kaakslag voor het democratisch rechtssysteem. Een terugkeer naar middeleeuwse toestanden.

– Een aanslag werd gepleegd. Duizenden stierven. Dus toch niet onaantastbaar op eigen bodem. De weerstand in binnen- en buitenland tegen de leiders groeit.

– De leiders van het land zetten hun legers in in verscheidene landen, zogenaamd ter verdediging van de democratie.

– Een nieuwe president wordt verkozen.

– Het land krijgt een aura van vrijheid en onbeperkte mogelijkheden.

 

Een happy end… of toch niet? Waarom staat het gerangschikt in blokjes? Lees het dan eens van achter naar voor.

Advertenties

12 thoughts on “Er was eens…

 1. Toen ik het gisteren vernam, ontplofte ik bijna van verontwaardiging. Het zal zo zijn dat er in feite weinig verandert, want ze deden het toch al, maar nu zijn ze ook nog een keer geruggensteund door een wet.
  Een regelrechte schande, dat is het. Er kan niets goeds van komen. Blijven wij toekijken en slaafs jaknikken? Ik alleszins niet!

 2. >> Smiling Cobra:
  Het gaat ginder van kwaad naar erger. Zelfs Republikeinen die in feite tegen de wet zijn, stemden toch voor. Ge moet niet vragen wat een druk er uitgeoefend wordt achter de schermen. Een zwarte dag, opnieuw.
  Wat kan je doen?

 3. Blijkbaar kan iedereen, maar dan ook iedereen, nu plotseling verdacht worden van terrorisme, zelfs als je gewoon kritiek uit op de president, en dan kan je zonder vorm van proces opgesloten worden. Je kan dat ook niet aanvechten bij justitie, want die mogelijkheid bestaat niet meer. Het “habeas corpus” principe wordt uit de wet gehaald. Vrijheid van meningsuiting eveneens. Allemaal in naam van de oorlog tegen terrorisme, die alleen maar desastreuze gevolgen heeft gehad, vooral in Irak, terwijl Iran gretig lacht. America, land of the free? In dromenland misschien wel ja.

 4. >> Nathalie:
  Ik wou proberen aangeven, met een tekstje dat zowel van voor naar achter als van achter naar voor kan gelezen worden (met hier een daar een oogje dicht te knijpen – het is wat puzzelen en ik heb er geen uren tijd in gestoken om het volledig te laten kloppen), dat de VS – in mijn ogen – steeds meer beginnen te lijken op de ‘schurkenstaten’ die ze bevechten.

 5. Er is nog een overeenkomst: De hoeveelheid vuurwapens die er onder de gewone burgers circuleren. En de aantallen doden die daardoor vallen overtreffen nog altijd de aantallen slachtoffers door terrorisme.
  Maar de harde ondervragingstechnieken zijn voor deze Amerikanen natuurlijk niet bedoeld.

 6. Terwijl ik dit lees is er op tv een reportage over een Amerikaanse universiteit die allemaal kleine Bushkes klaarstoomt voor de belangrijke posten en functies van de toekomst.

  ’t Is te triestig voor woorden

 7. Brainwashen vrees ik. De Bijbel is de enige waarheid en op dat boek moeten ze ook een aantal (extreem conservatieve) dingen zweren: oa geen alcohol, niet roken, geen seks het huwelijk,…

  Dat moet daar een gezellige boel zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s