Voedingsstrategie

Bij ons op het werk kan je ’s middags kiezen tussen twee verschillende warme maaltijden. Die worden aan tafel opgediend in kommen of schalen voorzien voor vier personen. Van het moment dat er één persoon aan een tafel van vier komt zitten, wordt het eten opgediend.

En nu begint het…

– Ga ik wat vroeger of wat later? Als ik te laat ga, moet ik ergens aanschuiven waar nog plaats is. De mensen zitten er ook al wat langer, zodat mijn portie bijna koud geworden is.

– Bij wie schuif ik aan? Bepaalde mensen hebben een grotere honger dan anderen. Als je juist kiest, blijft er misschien nog wat extra over…

Persoonlijk vind ik de volgende strategie de beste. Dan wacht je wat langer, maar niet té lang. Dan kies je je een tafel waar twee of drie vrouwen aanzitten. Die eten namelijk niet zoveel. Als er dan bijvoorbeeld spaghetti op het menu staat, dan blijft door de gecombineerde mindere eetlust van die vrouwen voldoende in de kommen om zelf een tweede maal op te scheppen. Natuurlijk met toestemming van alle partijen, die tegen dan meestal toch al terug naar hun bureau vertrokken zijn.

Lastig, lastig. Het is een jungle op kantoor.

Mijn beer rammelt al ruim voor 12u, dus ik hou het meestal niet te lang uit, alle strategieën ten spijt. Voordeel: mijn eten is meestal warm. Nadeel: ik kies mijn tafelgenoten niet. Niet dat ik iets tegen mijn collega’s heb. Er is er één bij, een al wat oudere man, die zijn bordje meestal goed vult. Hij maakt het dan weer goed door traag en met zoveel smaak te eten, dat het een plezier is om zien…

Advertenties

22 thoughts on “Voedingsstrategie

 1. Tjonge, wat een ingewikkelde toestanden allemaal! En toch zal ik het nog even ingewikkelder maken. In je stukje ‘Ochtendritueel’ van eergisteren schrijf je:
  06u15: mijn boterhammetjes voor deze middag zijn gesmeerd …
  Wanneer eet je die dan op?

 2. >> Smiling Cobra:
  Oei, een Aandachtige Lezer! 😉
  ’t Is simpel: ik eet niet elke dag warm, maar alleen als het beter uitkomt voor ’s avonds. En rekening houdend met mijn vrouw. Als ik twee keer per dag warm zou eten (wat mij wel zou smaken, daar niet van), dan moet ik binnenkort een dubbele bureaustoel bestellen.
  Het toeval wil nu wel dat ik maandagmorgen mijn bokes gesmeerd had, maar dat ik ook warm besteld had (je moet dat op voorhand melden namelijk). Ik heb mijn bokes in de koelkast gezet en ze ’s avonds opgegeten…

 3. >> Young Crazy Fool:
  Nee? Gewoon, twee mensen van het keukenpersoneel plaatsen een kom soep op tafel. En nadien een kom met de patatjes, met de groentjes, en een schaal met vier stukken vlees, al naargelang het menu. Ben je de eerste aan tafel, dan komen ze daarmee al af. De laatste aan tafel neemt het laatste stukje vlees, wat ondertussen al wat kouder kan zijn natuurlijk. Vandaar dat ik nù ga eten, want ’t is 12u12! 😉

 4. Misschien kan je vragen aan je buurman om bijvoorbeeld om 12.10 een collega van jou op te bellen. Op het moment dat die laatste de tafel verlaat om de telefoon op te nemen, neem jij vlug zijn plaats in. Zo kan je zijn bord nog uiteten. Het kost je niets.
  Ik weet het, het is tamelijk gecompliceerd. Maar om iets gratis voor niets te krijgen, moet een mens al eens een inspanning doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s