Fotoboek

Een tijdje geleden berichtte buddha over zijn ervaringen met TicTacPhoto. Ik was terzelfdertijd bezig met het maken van een fotoalbum over onze kleine meid, met per maand een paar fotootjes vanaf haar geboorte tot en met haar tweede verjaardag. Ik twijfelde toen even of ik zou verder doen met het Extrafilm-album, of zou herbeginnen met TicTacPhoto.

Toen ik zijn relaas las, heb ik toch maar voortgedaan met Extrafilm. De keuze uit kaften en kleuren is wel minder groot en je hebt niet de mogelijkheid om tekst op de kaft te laten drukken, maar je bestelt nu eenmaal zo’n album om mooie foto’s te hebben. En bij buddha bleek er toch iets te schorten aan de kleuren.

Ondertussen heb ik het album ontvangen. 105 foto’s verdeeld over 32 pagina’s voor 31 euro. Ik had 7,5 euro korting door een code in te geven uit de Metro-krant.

Dit is het resultaat…

fotoboek1
fotoboek2
fotoboek3

Het is iets kleiner uitgevallen dan we gedacht hadden, maar de maten waren wel opgegeven; we hadden het altijd kunnen nameten. Jammer genoeg kan je geen titel opgeven om op de kaft te laten zetten en was ik zelf vergeten een titelblad aan te maken…

Voor de rest valt het heel goed mee, ook de kwaliteit van de foto’s. Voor die prijs begin ik er niet aan om al die foto’s zelf af te drukken…

Advertenties

19 thoughts on “Fotoboek

 1. >> pierre du coin:
  Ik denk niet dat ik 105 foto’s kan afdrukken met één inktpatroon (allez, twee, mijn printer heeft een fotopatroon en een kleureninktpatroon nodig), en zo’n patroon kost sowieso al evenveel of meer dan het album. En dan heb je nog het papier, de kaft,… Dus om veel foto’s te laten afdrukken, is het toch het overwegen waard.

 2. Je album ziet er goed uit! Ik wil er trouwens ook één maken. Sinds ik een digitaal fototoestel heb, heb ik zelfs nog geen enkele foto echt laten afdrukken. Even een poging gedaan bij Actionshop, maar er waren blijkbaar weinig achtergronden voorhanden. Misschien dat ik het ook eens bij Extrafilm of Blokker probeer.

 3. >> pironik:
  Inderdaad. We hadden genoeg foto’s van haar om er in het album twee tot vier per maand te kunnen zetten. We moeten nu wel oppassen dat we hetzelfde kunnen doen voor Zoon. Bij de geboorte van Dochter was het fototoestel nog nieuw, kindje was nieuw, en dan neem je automatisch een boel foto’s…

 4. In verband met TICTACPHOTO:

  Ik bestel reeds een paar jaar mijn albums bij TicTacphoto en heb dus al een hele collectie liggen waar ik wel tevreden over ben.
  Echter 3 zaken waar ik me tot hiertoe steeds aan erger zijn:
  1) die beloofde levertermijn van 5 werkdagen; Een belofte die ze nooit realiseren. Begrijp niet dat ze 5 dagen beloven als ze weten dat ze er 10 nodig hebben! Als je dan mailt of belt om te vragen waar de bestelling blijft is het antwoord steeds: “vertraging wegens te veel bestellingen”. Dat ze die termijn dan eens aanpassen aan de realiteit hé!

  2)Trouwens, wie probeert te telefoneren naar deze firma: Nergens vind je een nummer! Na veel zoekwerk vond ik uiteindelijk dit:
  TICTACPHOTO
  Avenue Prince d’Orange 51
  1180
  Bruxelles
  Belgium
  Tel 02 373 51 65
  Fax 02 373 51 75

  3) De albums zijn mooi ingebonden maar mogen niet te vaak bekeken worden of de pagina’s komen los.

  Aan iedereen nog veel succes gewenst met de digitale fotografie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s