Cornish pasty

Als ik thuis ben, dan kook ik af en toe wel eens, met het internet als kookboek.

Een Cornish pasty was vroeger de lunch van de tindelvers in Cornwall. Met zo’n pasty hadden ze een handig pakje deeg met daarin groenten en vlees. Ze konden het zogezegd ook eten met vuile handen; als de inhoud verorberd was, werd het vuile omhulsel weggesmeten. Dat kon dan direct ook dienen als offer voor de mijngeesten…

Ik gebruik als deeg bladerdeeg dat je in de winkel kan kopen in vellen.  Voor het vulsel gooi je er vlees en groenten bij. In de echte pasty zouden geen wortels zitten, maar ’t is er wel lekker bij.

Ingrediënten:
450g mager vlees
200g aardappel (een tweetal knollen)
1 wortel
1 raapje, radijs of een stukje rammenas
1 kleine ajuin
1 (groenten)bouillonblokje
wat peterselie
wat peper en zout

Snij alles in kleine blokjes en meng het onder elkaar. Verkruimel er het bouillonblokje tussen en doe er eventueel wat peter en zout bij.
Kap alles op de ene helft van de lap bladerdeeg en vouw die dicht. Bestrijk eventueel met wat melk. Zet het voor 40-50 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Voor één vel bladerdeeg is dit net iets te veel. Met wat minder vlees zou ook gaan denk ik. Van deze hap eten wij met twee personen… Smakelijk!

Advertenties

2 thoughts on “Cornish pasty

  1. Pingback: Maïs en EPO « Alcyons nest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s