Vakantie! (2)

Aanvulling:

Heb nog aan iets gedacht:
– Eindelijk eens oordopjes gaan zoeken die het volume dempen maar niet de klank dof maken. Ik wil niet doof worden van ons eigen lawaai als we op een podium staan, maar ik moet wel nog alle instrumenten kunnen horen, zowel de lagere als de hogere tonen.

Advertenties

9 thoughts on “Vakantie! (2)

 1. >> katjesnest:
  Heb je er ervaring mee? Heb je er zelf?
  Inderdaad, een goede P.A.-man is zijn geld waard, maar dan zit je nog altijd met de drummer die er op los bonkt. Zelfs al zouden de gitaarversterkers en de monitors op het podium niet te luid staan, de drum blijft een aanslag plegen op het gehoor…

 2. Mijn man is roadie in zijn vrije tijd en hij gebruikt op maat gemaakte oordopjes van het merk Elacin (zie http://www.partnersafety.be), de zanger heeft er ook maar gebruikt ze niet tijdens de optredens. De vorige drummer speelde met boomstammen en dat gaf telkens problemen, op den duur wordt het een vicieuze circel want iedereen wil zichzelf graag horen. Er bestaat ook zoiets als in ear monitoring, prijs ? zie ook http://www.alpine.nl. Hopelijk vind je een goede oplossing, laat zeker iets weten.

 3. Allemaal goeie tips…
  Welke frequenties? Euh… geen idee eigenlijk. Ik wil gewoon dat het algemene geluidsniveau lager ligt, maar dat ik nog altijd zowel de lage tonen als de hogere kan horen. Met gewone oordopkes klinkt alles veel doffer en ben je de bastonen al kwijt, wat dus niet de bedoeling is. Ik ga eens kijken bij een hoorapparatenwinkel hier in de buurt, of die mij kunnen wijzer maken.

 4. >> gypsy:
  Jawel, ben de dopjes zonet gaan halen. Kostten 100 euro. Ze komen in drie soorten: weinig, middelmatig of veel demping. Voor muzikanten (en dergelijke) zijn de middelmatige volgens de specialist van Laperre (want van daar komen ze) het best geschikt.
  Ik moet ze nog wel uittesten…

 5. 100euro!!!! ik geloof dat ik het (als fervente concertganger) voorlopig bij de veel goedkopere quies oordopjes van de apotheker houd. toch bedankt voor de info. en als het eens mocht passen: keep us posted of ze hun werk doen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s