Geeuw

Iemand zei me onlangs dat kindjes veel rustiger zouden zijn wanneer het zo warm is als vorige week. Toevallig slaapt onze jongste sinds een tweetal weken ongeveer de ganse nacht door. Dikwijls moet één van ons wel nog een keer het ouderlijk bed verlaten om zijn tutje te geven. Omdat het voor ons net moeilijker is om goed te slapen als de nachten niet afkoelen, had ik daar zo mijn twijfels bij.

Gezien de ontwikkelingen van de laatste dagen moet ik mijn mening misschien herzien. De hittegolf is voorbij, we hoeven niet meer badend in het zweet te liggen woelen, en meneer slaapt weer onrustig. Hij krijgt het ’s avonds weer moeilijk en houdt ons ’s nachts weer uit onze slaap.

Onze twee kleine lolbroeken

21/06/2006
Het is nog niet voldoende dat je ’s nachts uit je bed gezet wordt; je moet er je verstand nog bijhouden ook. Het tutje alleen is niet voldoende; daar lacht hij eens mee. Er komt ook nog een knuffelspookje aan te pas, dat vlak na het tutje moet aangebracht worden. Timing is alles. Ben je een fractie van een seconde te laat, dan floept het tutje er weer uit.

Des anderendaags zit vader op kantoor suffig de ene kop koffie na de andere te drinken. Op de trein naar huis valt hij steevast twee haltes voor het eindstation in slaap. Hij schiet dan net op tijd wakker om er met een verdubbelde hartslag nog uit te duikelen. Tot nu toe is hij altijd thuis geraakt. De namen van de volgende stations zijn voorlopig nog steeds legenden, plaatsen waar de trein zogezegd voorbij komt, zonder dat hij het ooit met eigen ogen heeft aanschouwd.

Hopelijk houdt de kleine daar later rekening mee, als hij zijn oude vader moet oppassen… En nu… koffie!

Advertenties

One thought on “Geeuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s