Kust ze!

Gisteren met de kindjes naar de zee gaan kijken. Allez, kindje, want de jongste heeft niet veel meer dan het zonnescherm van zijn buggy gezien. Of de onderkant van zijn knuffelspookje.

Het begon ’s morgens al. We hadden de dochter wijsgemaakt dat, als ze flink was en als ze na de middag eerst nog ne flinken dodo deed, we met haar naar de zee zouden gaan, waar ze zou mogen spelen met het dochtertje van vriend Kris. Onze woorden waren nog niet koud of mevrouw stond al klaar aan de voordeur. Oeps. Begin het enthousiasme dan maar weer eens te temperen.

Veel dodo is er niet gedaan; het buikje zal teveel gekriebeld hebben. Tegen half vier-vier uur stonden we dus in De Haan, in de speeltuin. Een ijsje mag niet ontbreken als je aan zee bent, zelfs al is het in de speeltuin. De speeltuin ligt in De Haan, dus da’s aan zee. Er was daar toch wel een ijsdinges zeker. Met home made Australian ijskreem dan nog wel. Lekker, daar niet van. Heel romig. Maar wat heeft Australië nu met roomijs te maken? De kangoeroe op het uithangsbord kan ik er alleszins niet onmiddellijk mee rijmen. (Of zou dat een stille hint zijn, dat de ijsjes gemaakt zijn van kangoeroemelk?)

Tegen half zes (vijvenhalf zeggen ze bij ons, wat ik eigenlijk logischer vind) draaiden we de laatste straathoek om, vanwaar we eindelijk de zee konden zien liggen. “Kijk,” zei de papa tegen het nieuwsgierig aagje op zijn arm, “de zee! Allemaal water!”.

De reactie die volgde, was waarschijnlijk de ontlading van de sinds de voormiddag opgebouwde spanning.

“Wàààààààààààààààààààter!!! Waa(r) bèèèèèèèèèèèèn je!!!” Ik denk dat ze haar van De Panne tot in Knokke konden horen. Schateren en brullen, ze zou van mijn arm afgewipt zijn. Precies of ze nog nooit de zee gezien had.

Wat eigenlijk wel zo was.

One thought on “Kust ze!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s