Midden-Oosten

Het is toch een groot schandaal dat Israël de slottekst van de (mislukte) conferentie van Rome misbruikt om Libanon lustig verder te bombarderen (vrtnieuws.net). Israël voelt zich in zijn aanvallen tegen de Hezbollah gesteund door de wereld, omdat op de conferentie van afgelopen woensdag geen wapenstilstand werd geëist. Nog zo’n land dat overal lak aan heeft, zolang ze hun eigen plannen maar kunnen blijven uitwerken.

Nu kunnen ze blijkbaar ook al ongestraft VN-waarnemers bombarderen. Israël blijft natuurlijk ten stelligste ontkennen dat het een doelbewuste aanval is, alhoewel een VN-officier, luitenant-kolonel John Molloy, in de uren voorafgaande aan de dood van vier VN-militairen zei zesmaal waarschuwingen te hebben gegeven aan Israëlische verbindingsofficieren.
Israël wordt nochtans door de VN-veiligheidsraad niet veroordeeld (zou dat echter veel hebben uitgemaakt?). Raad eens wie hen de hand boven het hoofd houdt? Juist, hun vriendjes van de Nieuwe Wereld. De Amerikanen hadden bezwaar tegen een paragraaf in de ontwerptekst, waarin werd gezegd dat de Veiligheidsraad iedere opzettelijke aanval op VN-personeel veroordeelt en benadrukt dat dergelijke aanvallen onaanvaardbaar zijn. Het Amerikaanse bezwaar gold zowel de veroordeling als de suggestie dat de aanval op de VN’ers een doelbewuste aanval was.

Hoeveel (invloedrijke) joden zitten er nu ook weeral in de VS?

One thought on “Midden-Oosten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s